4 Şubat 2012 Cumartesi

Trafolar ve Tabi Tutuldukları Testler



 Lineer Aydın Trafo ve switch-mode güç trafosu - Elektrik piyasaları iki varyasyonunun Aydın Trafoler ile su basmış. , Çeşitlerin her ikisi de of temel bir tasarımlar farklı bir şunlardır. Onlar AC Aydın Trafoler olarak adlandırılır. Lineer Aydın Trafoler radyo, proje setleri, VCD, vb, genellikle kullanılır. Switch-mode Aydın Trafoleri monitör, TV, faks ve benzeri istihdam edilmektedir.

A Aydın Trafo,,,,, iki ya da daha fazla çok bobinler üzerine sarılmaktadır uygulanır hangi,, bir core konumundadır. Güç Aydın Trafoleri durumda, çekirdek malzeme normal demirdir. , Bir radyo-frekans Aydın Trafo, For, core malzeme,,,,, genellikle olarak ferrit konumundadır.

AC Voltaj değiştirmek için: Bir Aydın Trafo, temel bir işlevi vardır. Bir Aydın Trafo, doğru akım gerilimi değişiklik yapamazsınız. Aydın Trafo aşağı bir adım sekonder sargının AC giriş gerilimi primer sargısına daha düşük bir AC çıkış gerilimi vardır. Ayrıca, trafo kadar bir adım birincil gerilim daha yüksek bir ikincil vardır. Sarma, laminasyonlar, veya gomalak, emaye ya da vernik kaplama arasında şort bitişik dönüş izole etmek için kullanılır.

Nasıl Transformers test edin:

Trafo başarısızlıklar genellikle nadir görülen bir olgudur. Eğer bir sargı veya sargı ile sınırsız akımı geçtiğinde, tamamen açılmasına neden ısınır. Aksi takdirde, bobin zarar veren, tel sarım arasındaki yalıtım aşağı kırabilir. ,, Bir coil etmek Similar, it,,,, herhangi bir birincil ya da ikincil bir Aydın Trafo sargıya of süreklilik ogrenmek etmek mümkün olan konumundadır. DC direnç gerçek değeri kabul edilemez. Ama bir sarma veya açık olup olmadığını tespit edebilirsiniz. Doğrusal bir trafo kontrol etmek isterseniz, tamamen doğrudan ve düz ileri. Sen üst primer sargının AC gerilim geçerli olan ve ikincil tarafında çıkış voltajı alabilirsiniz. Ya hiç ya da düşük çıkış gerilimi fark ederseniz, Aydın Trafo sargısının açık veya kısa devre sargı vardır. , Kararmış mekanlar gibi, aşırı ısınma ve yanık kokusu ek karanlık noktaların herhangi bir endikasyon için bakmak zorunda. AC gerilim ekipmanları uygulamak ve başka yük bağlanması veya ikincil tarafında istenen çıkış bekliyoruz, aşırı gerilim meydana gelecektir ve güç bölümünde darbe tavsiye edilmez. Switch-mode güç dağıtım Aydın Trafoleri doğrusal yük olmadan test edilmişlerdir yük ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

Bir switch mode güç trafosu test etmek için en uygun yöntem takip edilmesi gereken birçok adım vardır. İlk kurulu çıkarın. Sadece primer sargılarının kontrol edin. Primer sargısına bulmak için, büyük filtre kapağı, devre nereye gittiğini anlamak için olumlu pin izlemek zorunda. Bu Aydın Trafolerin pimlerin gidecek. Siz başka bir pin önderlik etmek güç fet orta pin (drenaj) bulacaksınız. Bu iki pin Aydın Trafoün birincil wining oluşturmaktadır. Birincil sargı direnci kontrol açık olup olmadığını gösterecektir. Bir zil testi kullanılarak, bunu kısa devre olup olmadığını hakim olabilir. Birincil sargı kısa bir dönüş bir patlama tetikleyebilir.

Dick Smith Lopt Metre veya flyback test ucuz zil test. Primer sargısına probları bağlamak, sonuç biliyorsunuz. Iyi bir sargı 4-8 bar ile temsil edilir, kısmi kısa 1-2 bar belirtilir. Kapağı giderse, sargı ağır bir kısa olduğunu gösteriyor. Trafo kontrol Buna ek olarak, B + bobin, yatay boyunduruğundan bobin, flyback primer sargısına & balast de kontrol edilebilir. Sencore LC 102, LC 103C, bu konuda en yararlı araçlardır. Işık gerilim trafosu (LVT), Yüksek gerilim trafosu (HVT), Akım Trafosu, Darbe Trafo, Elektrik Trafosu, Özel Trafo - Bu sencore ekipmanları, tüm bu yukarıda Aydın Trafoler test etmek mümkün olacak.

A light bulb,, aynı zamanda olarak testlerine yönelik tüm de kullanılan uygulanmaz edebilirsiniz. Primer sargı pimleri birini çıkartın ve 60 watt parlak bir ampul devre &, Aydın Trafo pin diğer ucunu bir ucunu bağlayın. Ampul ışığı kapalı değilse, bir kısa devre sargı. Işık giderse, tamam sargı için bir göstergesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder